Kdo stvořil koho?

7. 06. 2011 4:00:00
„Já z opice nepocházím,“ pravil vícekancléř Petr Hájek. „Ani já nepocházím z opice, dokonce ani opice nepocházejí z opice.“ Darwinova teorie není tak primitivní, aby ji bylo možno tímto jediným výrokem vyvrátit či naopak její platnost prokázat.

Stejně jako za posledních 30 000 let se nám podařilo vhodným, v tomto případě však nikoliv náhodným, ale cíleným křížením, vyšlechtit ze společného prapředka psa domácího stejně tak anglického buldoka na straně jedné a yorkskhirského teriéra na straně druhé, je geneticky prokazatelné, že dnešní naši nejbližší příbuzní z říše zvířat, tedy lidoopové, mají společného předka s momentálně dominantním živočišným druhem, který se nazývá homo sapiens sapiens.

Fakt, že na té dlouhé evoluční cestě k živočišnému druhu Petr Hájek Hájek, se vývoj několikráte dostal do slepé uličky, kterou představuje například Homo neanderthalensis či Gigantopithecus, nic nemění na skutečnosti, že i Petr Hájek Hájek stejně jako vskutku impozantní samec druhu gorily nížinné z pražské zoologické zahrady jménem Richard, mají společného předka, byť jsem na rozpacích, mám-li objektivně zhodnotit, minimálně z estetického a funkčního hlediska, zda jedna z těchto vývojových větví nebude v budoucnosti shledána jako cesta slepá.

Je sice pravdou, že samec Richard nijak neřeší otázku, zda Darwinismus dodnes slepě a hluše opakuje četné nesmysly a exaktními důkazy překonané evolucionistické mantry jako nedotknutelná tabu, ale jako nesporný se jeví fakt, že si počíná zcela konzervativně, neohlíží se na dnes tak prosazované zásady genderové vyváženosti a svůj harém si udržuje způsoby nanejvýš konzervativními, stručně řečeno, každého jiného samce, který by se pokusil narušit jeho neotřesitelné postavení nezpochybnitelného vůdce tlupy, by prostě zabil. Z hlediska dnes prosazovaných principů v rámci institucionalizované Evropy, by se kterýkoliv příslušník druhu homo sapiens sapiens, pokud by se choval stejně jako samec Richard, stal okamžitě terčem nenávistné kampaně politicky korektních novinářů.

Ale pokud zde existuje nějaký „inteligentní plán“, pak samec Richard jej naplňuje k plné spokojenosti nejen vlastní, ale i všech konzervativců. Nezajímají jej jalové diskuse o globálním oteplování, ani plané debaty a střídání El Niño a La Niña. Je tedy nesporně stvořením božím, které činí svému stvořiteli jen samou radost.

A zde se tedy konečně dostávám k tomu, co původně mělo býti obsahem tohoto blogu. Je-li konzervativní samec Richard stvořením božím stejně jako kdokoliv z nás, pak jest zde na místě otázka. Co by se stalo, kdyby se jako slepá ukázala cesta k druhu homo sapiens sapiens a jako naopak ta správná by byla cesta končící svůj vývoj u druhu gorily nížinné? Byl by na světě Bůh? Tedy, byl by na této planetě tvor, který by si existenci boží uvědomoval, mohl sepsat knihu Genesis a šířit Slovo Boží? A pokud by zde nebylo zjevené slovo boží a nebylo by zde nikoho, kdo by zvěst o boží přítomnosti mohl komukoliv sdělit, bylo by boha? Praví-li se v Bibli, že na počátku bylo Slovo, co by bylo na počátku, slov kdyby nebylo?

Zjevné je tedy to, že nebylo-li by zde vykladačů slova božího, nebylo by zde nikoho, kdo by jeho existenci hlásal, na druhou stranu by jeho existenci nikdo nepopíral, ale všichni by žili zcela konzervativně, tedy vlastně v souladu s přikázáními božími, aniž by tato byla kdy kýmkoliv zjevena a přikázána. Tedy člověk stvořil Boha k obrazu svému, aby ostatní lidi mohl násilím měnit k obrazu svého boha. A z tohoto pohledu se jeví vcelku přímočaře a konzervativně smýšlející a jednající samec Richard jako mnohem sympatičtější a podařenější tvor boží, než mnozí, kteří se za bohem vyvolené jen považují. Richard Vás zcela jistě nebude obracet na víru, maximálně vám dá ránu, pokud mu vlezete do jeho teritoria. A to je myslím svrchovaně konzervativní.

Autor: David Štěpán | úterý 7.6.2011 4:00 | karma článku: 11.85 | přečteno: 1379x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 15 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 10.01 | Přečteno: 179 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 14.95 | Přečteno: 315 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 4.44 | Přečteno: 95 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.69 | Přečteno: 554 | Diskuse
Počet článků 32 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1451
učitel matematiky, fyziky a chemie, strana DOMOV www.volimdomov.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...