Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Píšťalky a bubínky z Mnichova.

Poslední výroky předsedy sudetoněmeckého landsmanšaftu Franze Pany a posléze urážlivá slova mluvčího sudeťáků a poslance EP Berndta Posselta na adresu prezidenta České republiky vyvrcholily výrokem předsedy zemské vlády Bavorska Horsta Seehofera. Chce se ještě v tomto roce vydat do Česka republiky a zavítat na místa, která prý mají mimořádný historický význam pro sudetské Němce a pro bavorsko-české vztahy. S sebou by chtěl vzít početnější sudetoněmeckou delegaci, než tomu bylo při první cestě před Vánocemi, kdy byl oficiálně přijat předsedou vlády ČR Petrem Nečasem a ministrem zahraničních věcí Karlem Schwarzenbergem. Zároveň prohlásil,  že minulou návštěvou z prosince loňského roku zahájil prý novou epochu vztahů mezi Bavorskem a Českem.

Česká vláda si už konečně musí uvědomit, že jakákoliv další oficiální jednání se zástupci sudetoněmeckého landsmanšaftu budou jen stupňovat jejich nehorázné majetkové a územní požadavky vznášené na Českou republiku a ohrožují samou podstatu poválečného uspořádání v Evropě, jak bylo zakotveno na konferenci v Postupimi a všemi následnými mezinárodními smlouvami. Jediným relevantním partnerem pro jednání české vlády s německou stranou je vláda Spolkové republiky Německo a nikoliv nějaký zemský hejtman.

Všichni představitelé ČR jsou vázáni slibem: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.“ Pokud tuto přísahu porušují, znamená to, že buď žádnou čest nemají, nebo přísahali křivě.

Vláda České republiky musí okamžitě zahájit všechny potřebné kroky vedoucí k tomu, aby výjimka z Lisabonské smlouvy pro Českou republiku, kterou podmínil prezident republiky Václav Klaus svůj podpis pod touto smlouvou, byla urychleně ratifikována všemi státy EU. Pokud se tak nestane, necítí se být Česká republika vázána textem Lisabonské smlouvy.

Všichni představitelé našeho státu se musí distancovat od výroků těch politiků, kteří zpochybňují Ústavu a platné zákony a vyzvat je, aby okamžitě rezignovali na své funkce. V první řadě se to týká ČSSD, která se musí omluvit národu za výroky svého poslance a místopředsedy Evropského parlamentu Libora Roučka a vyzvat ho, aby okamžitě rezignoval na funkci poslance EP. Poslankyně Zuzana Roithová a poslanec Jan Březina by měli okamžitě vystoupili z frakce ELS, v níž zasedají spolu s představiteli sudetoněmeckého landsmanšaftu. V této frakci společně se sudeťáky, kteří stupňují své nároky na Českou republiku, seděli v minulém volebním období všichni poslanci za ODS, tedy včetně pana Zahradila, který si najednou nic nepamatuje.

Ministr zahraničních věcí ČR, Karl Johannes Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Mena von und zu Schwarzenberg, by měl diplomatickou cestou sdělit do Mnichova, že jakákoliv delegace, jejíž součástí budou i zástupci landsmanšaftu, nebude do ČR v žádném případě pozvána na žádné oficiální setkání s kterýmkoliv členem vlády ČR, což jim samozřejmě nijak nebrání v tom, aby jako turisté obdivovali krásy naší vlasti.

Autor: David Štěpán | pondělí 13.6.2011 19:04 | karma článku: 20,83 | přečteno: 1435x
  • Další články autora

David Štěpán

Zákony jsou pro legraci.

Tak je to tady. Pionýři ve svátečních krojích, v nažehlených modrých košilích s rudými šátky, vítají kováky z Kolbenky, kteří přicházejí v čistě vypraných modrácích demonstrativně vhodit do volebních uren jednotnou kandidátku Národní fronty vedené naší drahou a neomylnou Komunistickou stranou. Tak nějak to bývávalo. Také Vám přeběhl mráz po zádech?

10.10.2014 v 17:28 | Karma: 17,87 | Přečteno: 694x | Diskuse| Ostatní

David Štěpán

Hudeček prosazuje další tunel.

Už jen pár dní zbývá než nás, doufejme, že navždy, opustí náš tak drahý primátor Hudeček. Jak je ale v kraji zvykem, pokouší se ještě na poslední chvíli protlačit Radou hlavního města Prahy a následně i ZHMP několik nášlapných min v podobě Pražských stavebních předpisů a především schválení projektu nové trasy metra D.

16.9.2014 v 19:05 | Karma: 15,86 | Přečteno: 811x | Diskuse| Ostatní

David Štěpán

Passer je z(Ko)loděj ?

Za onoho času si pan Rosenkranz povídá s malým Icikem. „Milý synu, ty víš, že naše firma Rosenkranz & Silberstein již dvacet let velmi dobře prosperuje. Ale pamatuj, milý synu, v obchodě je nejdůležitější poctivost. Dám ti příklad. Včera tu byl mladý pan Procházka přišel mi vrátit 10 000, které si od nás půjčil. A když odešel, tak jsem ty peníze přepočítal a zjistil jsem, že se o tisícovku předal a nechal mi tu 11 000. Co myslíš, že jsem udělal?“ „Zavolal jsi panu Procházkovi a tu tisícovku mu vrátil?“ „Milý synu z tebe nikdy nic nebude. Přece jsem dal 500 korun svému partnerovi panu Silbersteinovi!“

10.9.2014 v 14:00 | Karma: 20,21 | Přečteno: 1230x | Diskuse| Ostatní

David Štěpán

Co s tím prasečákem v Letech?

Tak se nám v té okurkové sezoně vrátil evergreen tábora v Letech u Písku. Nebudu se vůbec zabývat tím, zda se jednalo o tábor pracovní, internační, koncentrační nebo snad dokonce vyhlazovací. Každá taková diskuze totiž vždy stejně končí větou: Toto místo by mělo být pietně upraveno. To ale předpokládá vykoupení a odstranění prasečí farmy, která zde stojí od roku 1970, zčásti právě na místě někdejšího tábora v Letech. Odhadované náklady jsou asi 700 milionů korun.

9.8.2014 v 18:30 | Karma: 12,42 | Přečteno: 1183x | Diskuse| Ostatní

David Štěpán

Referendum jako závazné. Ale při jaké účasti?

Abych dodržel tradici, začnu i dnes krátkým vtipem: Dotaz na rádio Jerevan: „Kdy bude lépe?“ Odpověď rádia Jerevan: „Už bylo.“ V těchto dnech, kdy losováním dokončujeme složení kandidátních listin pro nadcházející komunální volby v Praze, hovořím s desítkami kandidátů DOMOVa, se kterými probíráme praktické kroky k naplnění přímé demokracie uplatněním referend k důležitým otázkám na místní a obecní úrovni.

8.8.2014 v 13:00 | Karma: 8,79 | Přečteno: 266x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Europoslanci prodloužili volný obchod s Ukrajinou, unijní farmáře více ochrání

23. dubna 2024  13:03

Europoslanci schválili prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, zároveň ale i ochranu zemědělců v...

Exposlanec ODS Šťastný, lékař bývalého prezidenta, se pokouší za ANO o návrat

23. dubna 2024  12:26,  aktualizováno 

Pražské ANO ve středu rozhodne, zda zkusí vrátit do nejvyšších pater politiky Borise Šťastného,...

Začaly vypovídat poškozené. Vyslechnout si je Cimický k soudu nepřišel

23. dubna 2024  11:02,  aktualizováno  12:47

V případu psychiatra Jana Cimického, který čelí obžalobě z několika znásilnění a desítek případů...

Jste pryč, když jiní umírají? Ukrajinci v branném věku přišli o konzulární služby

23. dubna 2024  12:37

Ukrajina přestala poskytovat konzulární služby ukrajinským občanům v branném věku, kteří pobývají v...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1451x
učitel matematiky, fyziky a chemie, strana DOMOV
www.volimdomov.cz

Seznam rubrik