Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

5alfa

12. 5. 2009 18:14
Nesouhlasím

A dovolím si tipnout, že pokud ÚS neshledá žádné námitky senátorů relevantní, tak VK Tě zklame a podepíše. Podle logiky ústavy, článek 63 odstavec 1 jsou všechna písmena až na to poslední (jsou tam i ta kouzelná slovíčka "má právo", všimni si!) taxativní povinnosti prezidenta.

Už jednou mu ÚS naznačil, jak je to s jeho "zvůlí" nejmenovat soudce, pokud jsou splněny všechny zákonné náležitosti. Nejspíš stejný verdikt jako u "jmenuje" by byl u "ratifikuje"

Pokud nepodepíše a čestně abdikuje - ve stylu s těmito zákonodárci a ÚS nechci mít nic společného, pak se mýlím a Klaus zaslouží mou úctu.

Pokud zvolí svou obvyklou třetí cestu (:-P) a nepodepíše a zůstane, může mu být změnou ústavy zkráceno období a může být s ostudou vypráskán bez prezidentské doživotní a zatím nezdaněné renty. Podle mne tohle pragmatik Klaus nebude riskovat.

0 0
možnosti

daveking

12. 5. 2009 18:31
Re: Nesouhlasím

Zcela bez komentáře, nepochopil jsem, o čem jsem psal. A jen tak mimochodem:

Čl. 63(1) Prezident republiky dále

a) zastupuje stát navenek,

b) sjednává a ratifikuje mezinárodní smlouvy; sjednávání mezinárodních smluv může přenést na vládu nebo s jejím souhlasem na její jednotlivé členy, ...

0 0
možnosti

kion123123

12. 5. 2009 18:00
Karma

R^

0 0
možnosti

Miminobijec

12. 5. 2009 17:02
Ó, můj Vůdče

Prezident smlouvu skutečně nemusí, pokud má s ní vážný osobní problém..jenže v takovém případě by měl abdikovat, nejsme totiž absolutistická monarchie, nýbrž parlamentní demokracie:-). Ale to je zbytečné vysvětlovat lidem, pro které je vrchol rozkoše onanovat nad fotkou Velkého Kormidelníka;-)

0 0
možnosti

CHYREN

12. 5. 2009 15:25
Dal bych do uvozovek:

" k lepší budoucnosti". Jinak O.K. jste zřejmě národovec - patriot.:-)R^[>-]

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS