Diskuse

Kořeny zla

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Viki007

21. 6. 2011 23:39
Tak především

tohle si už sudetští Němci dávno nemyslí (a mnozí si to nemysleli už za války, takže demagogicky lžete, autore. Pocházím ze Sudet a stýkám se s Němci, co tu žili (pokud ještě žijí), takže jejich názory znám.

A za druhé: tohle by měla být povinná četba středoškoláků, aby si uvědomili, jaké žvásty politici běžně pronášejí (a na národnosti vůbec nezáleží), jak květnatě dokáží pronášet jakékoliv lži a jak demagogicky dokáží zkreslovat realitu - a opět zdůrazňuji, nejde jen o Henleina, ale o politiky obecně. Akorát, že právě na tomto Henleinově textu je celá lež tak křišťálově čistá a průhledná. S tímto vědomím by pak měli poslouchat ať již Nečase, Kalouska či jiného našeho politika, který lže úplně stejně. Nejsou Němci a Češi, jsou vládnoucí a chudí poddaní, tudy běží dělící linie

A za třetí: je moc dobře, že si i mladí mohou přečíst jak to bylo a jak ti lidé smýšleli (a čím byli oblbnuti). Pochybuji, že by jakéhokoliv mladého Čecha Henlein přesvědčil o jejich pravdě, opak je pravdou.

0 0
možnosti

daveking

22. 6. 2011 0:34
Re: Tak především

Zajímavé, mnozí si to nemysleli? Opravdu? Historické dokumenty říkají něco zcela jiného, takže lžete úplně obyčejně, ne demagogicky. Ale přečtěte si nějaký sudeťácký plátek, nebo výroky Berndta Posselta. A každý týden naleznete alespoň jeden článek ve Frankfurter Algemeine Zeitung, který útočí na poválečné uspořádání v Evropě a zvláště pak na prezidenta České republiky. Asi náhoda, že? Říkají to stále!

0 0
možnosti

kevinbb

21. 6. 2011 23:35
Mate karmu.

R^[>-]

0 0
možnosti

dampfer

21. 6. 2011 22:43
Samozřejmě

Němci milionkrát odsouzeni, zaplatili i Totaleinsatz  v r. 1944 mnoha žijícím a ne málo, dokonce i těm, kteří šli pracovat do Reichu dobrovolně !! V roce 1945 zde zanechali čisté vesnice i s peřinami a drůbeží  -a kvetoucí města!!--Ale nikdo zvláště neodsuzuje okupaci ČSR ruskými vojsky, 23 roků není málo a stálo to a bude stát ((detoxikace tisíců hektarů zamořené české krajiny))moře miliard, včetně vykradeného českého uranu ((moře miliard dolarů)). Češi neuvažují racionálně, pohybují se mezi Blaníkem s rytíři a ruskou Sibiří s gulagy.

1 0
možnosti

novačka

21. 6. 2011 22:49
Re: Samozřejmě

Je dobře vědět, kdo jste:-/Rv

0 0
možnosti

iluminat

21. 6. 2011 22:19
to je kniha kterou by si meli precist lide co si mysli

ze Posselt je takovy hodny strejda co ma cechy moooc rada, mysli to dobre, a jde  mu jen o malou formalitku, aby se cesi omluvili za to hrozne vrazdeni (tech nemcu), ktere zaclo kdoviproc? Nekdy v 1945 do Cechu neco vjelo, sakra proc?

0 0
možnosti

2mmmm_2

21. 6. 2011 22:31
Re: to je kniha kterou by si meli precist lide co si mysli

Njn, to jsou ti zatrolení Češi, pořad nepochopili, že jako "kopí v německém boku" poněkud překážejí. Mimochodem: v období jazykových bojů (Badeni, Gautsch, Manfred Clary-Aldringem) jsou některá vyjádření německých nacionalistických řečníků z pohraničí (viz např. Cheb) též pozoruhodná, snahy vypovídat české nájemníky z bytů (viz zase Cheb) příznačné; o sudetských Němcích, resp. o jejich vůdcích se dá říci, že jejich chování je ustálené a myšlení zastaralé...

0 0
možnosti

Serotonin

21. 6. 2011 21:46
ja jsem si vzdycky myslel

ze pokud nekdo uci matiku, fyziku nebo chemii, tak tyto vedy zrejme vystudoval na prirodovedecke fakulte a mel by tedy mit urcitou miru inteligence. Na druhou stranu clenstvi v Suverenite, jakekoliv sympatie k Bobosikove se dle meho s jakoukoliv inteligenci vylucuji. To jsem z toho opravdu jelen a nevim, jak tento paradox vyresit.

0 0
možnosti

2mmmm_2

21. 6. 2011 21:44
Jejich vojsko

se skutečně tuží....;-€Rv

0 0
možnosti

Ladislav Jílek

21. 6. 2011 21:32
Kroutím nad tím hlavou

až mám strach, aby se mi neodšroubovala.

0 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1451x
učitel matematiky, fyziky a chemie, strana DOMOV
www.volimdomov.cz

Seznam rubrik