Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Majitelé pravdy sami lžou

Partička snaživých eurohujerů kolem webu „demagog.cz“ se považuje za vykladače pravdy.Jak je to ale doopravdy? Po vystoupení Jany Bobošíkové v pořadu interview DanielyDrtinové uvedli tuto statistiku: 7 výroků pravdivých, 4 údajně nepravdivé, 2zavádějící a jeden neověřitelný.

    

 

     Jako nepravdivý výrok uvedli demagogové například: „V současné době spotřební daně jdou u nafty a benzínu tak, aniž bychom se dostali do konfliktu se směrnicemi, se směrnicemi Evropské unie, snížit zhruba o korunu. A v čem je ta údajná nepravda? Kdyby totiž Česká republika ke spotřební dani, kterou nám diktuje EU, nepřidala žádné vlastní navýšení, bylo by možno snížit, za stávajícího kurzu, cenu benzínu o 2,01 Kč a naftu o 2,46 Kč. Takže výrok Jany Bobošíkové není nepravdivý, ale je to prostě pravdivé konstatování, že snížení ceny pohonných hmot o zhruba jednu korunu je zcela v rukách České republiky. Mohli bychom cenu snížit o 1,- nebo o 1,50 nebo až o 2,- koruny, ale výrok je to evidentně pravdivý.

     Jako další nepravdivý výrok je hodnocen tento: „No, a pak jsou zde daně jako například daň z převodu nemovitosti, které jsou zbytečné a které už se stejně ruší. Tento výrok není nepravdivý, protože každý, kdo ví, o čem Jana Bobošíková hovořila, což evidentně nejsou demagogové.cz, ví, že jde o přenesení daňového břemene z prodávajícího na kupujícího. A o této úpravě se opravdu vážně uvažuje a nic na tom nemění skutečnost, že Senát ovládaný socialisty toto opatření zablokoval, protože po volbách se k této otázce vrátí nově zvolená Poslanecká sněmovna a je možné, že zákonná opatření Senátu prostě zruší en bloc. A navíc nepřísluší demagogům, aby hodnotili výrok Jany Bobošíkové o tom, které daně považuje za zbytečné, a fakt, že jsou zde politické strany, které je chtějí zrušit, rovněž nemohou označit za nepravdivý výrok.

     A na závěr ještě jeden výrok Jany Bobošíkové: „Jsme jediná politická strana, která se nebojí říci nahlas, že uvažuje o tom, že bychom vyvázali Českou republiku z povinnosti přijmout euro. Demagogové tvrdí, že Svobodní chtějí totéž a dokládají to bodem z jejich programu: „Svobodní prosazují referendum o vystoupení České republiky z EU. Když Česká republika vystoupí z EU, nebude muset zavést euro." Ale to je něco zcela jiného, než řekla Jana Bobošíková. Volební blok HLAVU VZHŮRU neusiluje primárně o vystoupení z Evropské unie, ale chce nás zbavit povinnosti přijmout euro, které se v tuto chvíli stejně otřásá v základech a celá eurozóna řeší otázku přežití uměle vytvořené společné měny. Tedy Jana Bobošíková řekla pravdu, ale ti, kteří lžou, jsou demagogové.cz, kteří zřejmě nechápou rozdíl mezi vyvázáním se z povinnosti přijmout euro a vystoupením z Evropské unie.

     Takže statistika pravdivosti vystoupení Jany Bobošíkové by rázem podle skutečnosti vypadala úplně jinak: 10 výroků pravdivých, 0 nepravdivé, 3 zavádějící a jeden neověřitelný.

Autor: David Štěpán | pondělí 7.10.2013 12:50 | karma článku: 22,41 | přečteno: 1475x
  • Další články autora

David Štěpán

Zákony jsou pro legraci.

Tak je to tady. Pionýři ve svátečních krojích, v nažehlených modrých košilích s rudými šátky, vítají kováky z Kolbenky, kteří přicházejí v čistě vypraných modrácích demonstrativně vhodit do volebních uren jednotnou kandidátku Národní fronty vedené naší drahou a neomylnou Komunistickou stranou. Tak nějak to bývávalo. Také Vám přeběhl mráz po zádech?

10.10.2014 v 17:28 | Karma: 17,87 | Přečteno: 694x | Diskuse| Ostatní

David Štěpán

Hudeček prosazuje další tunel.

Už jen pár dní zbývá než nás, doufejme, že navždy, opustí náš tak drahý primátor Hudeček. Jak je ale v kraji zvykem, pokouší se ještě na poslední chvíli protlačit Radou hlavního města Prahy a následně i ZHMP několik nášlapných min v podobě Pražských stavebních předpisů a především schválení projektu nové trasy metra D.

16.9.2014 v 19:05 | Karma: 15,86 | Přečteno: 811x | Diskuse| Ostatní

David Štěpán

Passer je z(Ko)loděj ?

Za onoho času si pan Rosenkranz povídá s malým Icikem. „Milý synu, ty víš, že naše firma Rosenkranz & Silberstein již dvacet let velmi dobře prosperuje. Ale pamatuj, milý synu, v obchodě je nejdůležitější poctivost. Dám ti příklad. Včera tu byl mladý pan Procházka přišel mi vrátit 10 000, které si od nás půjčil. A když odešel, tak jsem ty peníze přepočítal a zjistil jsem, že se o tisícovku předal a nechal mi tu 11 000. Co myslíš, že jsem udělal?“ „Zavolal jsi panu Procházkovi a tu tisícovku mu vrátil?“ „Milý synu z tebe nikdy nic nebude. Přece jsem dal 500 korun svému partnerovi panu Silbersteinovi!“

10.9.2014 v 14:00 | Karma: 20,21 | Přečteno: 1230x | Diskuse| Ostatní

David Štěpán

Co s tím prasečákem v Letech?

Tak se nám v té okurkové sezoně vrátil evergreen tábora v Letech u Písku. Nebudu se vůbec zabývat tím, zda se jednalo o tábor pracovní, internační, koncentrační nebo snad dokonce vyhlazovací. Každá taková diskuze totiž vždy stejně končí větou: Toto místo by mělo být pietně upraveno. To ale předpokládá vykoupení a odstranění prasečí farmy, která zde stojí od roku 1970, zčásti právě na místě někdejšího tábora v Letech. Odhadované náklady jsou asi 700 milionů korun.

9.8.2014 v 18:30 | Karma: 12,42 | Přečteno: 1183x | Diskuse| Ostatní

David Štěpán

Referendum jako závazné. Ale při jaké účasti?

Abych dodržel tradici, začnu i dnes krátkým vtipem: Dotaz na rádio Jerevan: „Kdy bude lépe?“ Odpověď rádia Jerevan: „Už bylo.“ V těchto dnech, kdy losováním dokončujeme složení kandidátních listin pro nadcházející komunální volby v Praze, hovořím s desítkami kandidátů DOMOVa, se kterými probíráme praktické kroky k naplnění přímé demokracie uplatněním referend k důležitým otázkám na místní a obecní úrovni.

8.8.2014 v 13:00 | Karma: 8,79 | Přečteno: 266x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1451x
učitel matematiky, fyziky a chemie, strana DOMOV
www.volimdomov.cz

Seznam rubrik