Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

sajba

7. 3. 2012 12:59
O lásce

Pane autore. Všechny státy v Evropě se již odpoutaly od nenávisti k Němcům. A jsou to státy, které válkou utrpěly daleko víc než Češi.Viz Holansko,Belgie,Francie, Itálie, atd.Pouze"stateční" Čechové stále oddolávají. Není to tím, že třeba nemáme úplně čisté svědomí? Takoví vlastenci (nacionalisti) jako jste vy a skupina lidí kolem paní Bobošíkové,nenávist stále podněcují. Bydlím v pohraničí, a vím o čem píšu.

2 0
možnosti

daveking

7. 3. 2012 13:04
Re: O lásce

Dovoluji si Vám připomenout, že v části Francie vznikla kolaborantská vláda ve Vichy a že v divizi SS Valon, bojovali za nemeckého vůdce stovky Belgičanů a Holanďanů. Naše svědomí je, na rozdíl například od švýcarských bank, které zbohatly na zlatých zubech vymlácených z židovských obětí německého holocaustu, zcela čisté. To jen tak na okraj, aby to nebyla jen taková legrace.

5 0
možnosti
S

sajba

7. 3. 2012 13:30
Re: O lásce

Slyšel jste někdy třeba o Vládním vojsku? To jsou chabé argumenty,Češi udávali Židy Němcům  když chtěli získat jejich majetek.

1 0
možnosti

daveking

7. 3. 2012 13:43
Re: O lásce

No pokud považujete tzv. vládní vojsko v protentokrátu za rovnocenné divizím SS Valon a zvláště pak elitní divizi SS Viking, pak myslím, že opravdu nenajdeme společnou řeč. A když už jsme u udávání, víte alespoň něco málo o působení ukrajinských, litevských a lotyšských nacistů při vyvražďování Židů? Víte něco o tom, jak se chovali Poláci k Židům ve Varšavském a Lodžském ghettu? A slyšel jste někdy o tom, že by Poláci nebo Ukrajinci byli označení za kolaboranty s Německem? Já ne, ale často slyším, že Čeči byli kolaboranti. V roce 1944 se protektorátní vláda na přímý rozkaz z Berlína pokusila i mezi Čechy udělat nábor do divizí SS. Vysledkem bylo, že se přihlásili pouze dva lidé a tato akce byla rychle odpískána. Češi se opravdu za války chovali mnohem lépe, než ostatní státy okupované Evropy.

2 0
možnosti
S

sajba

7. 3. 2012 14:51
Re: O lásce

Bohužel,takhle diskutovat nelze.Museli bychom spolu sedět třeba u kávy, a věnovat tomu nějaký čas. Necítím zášť ani k Vám ani k Němcům a ani k  Čechům.Ale jsem přesvědčen, že Evropa bez hranic, spoustu politických a národnostních  problémů řeší.

0 0
možnosti
D

Draggo

7. 3. 2012 16:50
Re: O lásce

myslite to vladni vojsko, ktere v muselo byt v Italii odzbrojeno, protoze bylo podezreni, ze dodavalo zbrane italskym patyzanum? Ti toho opravdu moc nenabojovali a velka cast dezertovala. Slouzil tam i herec Karel Effa, ten taky dezertoval.

0 0
možnosti
SČKK

Slušný člověk Kvítek Koranda

7. 3. 2012 20:30
Re: O lásce

Dovoluji si Vám, pane autore, připomenout, že mluvíte o věcech, o kterých nemáte ani páru. Z historie jste nepochybně nestudoval nic, jinak byste neměl tu drzost veřejně deklarovat své neználkovství. O důvodech, které vedly mnohé Belgičany či Holanďany ke vstupu do SS, nevíte nic. Stejně jako nevíte, kolik Čechů bylo ochotno nejen Němcům sloužit (víte, že v Lufthanse sloužilo víc českých letců, než v anglické RAF?), ale dokonce i vstoupit do Wehrmachtu. A že to byli právě Němci, jmenovitě Hitler a K.H.Frank, kteří to striktně zamítli - takže se, proboha, neohánějte nějakým českým svědomím.

Ad švýcarské banky, zbohatlé na zlatých zubech židovských obětí, to bych čekal od 5letého dítěte, ne od absolventa VŠ. Ty banky byly bohaté dávno před 1. světovou, natož později, Navíc, to Vám zřejmě ušlo, mnohé z nich byly v rukou Židů.

0 0
možnosti

daveking

10. 3. 2012 2:20
Re: O lásce

Ani jsem si tohoto Vašeho vtipného příspěvku nevšiml. Člověk, který si plete Lufhansu s Luftwaffe a dává na roveň Wehrmacht a speciální divize vrahounu SS mne chce poučovat? A švýcarské banky na tom zlatu vymláceném z dásní povražděných Židů snad zchudly? Víte vůbec o tom, že konečně 50 let po válce tuhle trapnou záležitost řešilo celé Švýcarsko? Svoje bláboly můžete vyprávět Vašemu foxteriérovi.

0 0
možnosti
SČKK

Slušný člověk Kvítek Koranda

10. 3. 2012 3:18
Re: O lásce

Nepletu si Lufthansu s Luftwaffe, do ní by samozřejmě české letce nepustili. Nejste s to pochopit text, ale jste jinak za chytráka. Jen jsem zdůraznil, že spousta českých letců nakonec v německém (zde dopravním) letectví ochotně sloužila.

Nejde o to, že Češi nevstoupili do SS, jde o to, že mnozí z nich by klidně vstoupilo do Wehrmachtu - tak si své trapné kličkování nechte od cesty, když už nemůžete popřít skutečnosti.

To, co zde pořád omíláte o židovském zlatu ve švýcarských bankách je též trapné? O co se opíráte? O propagandu, rozšířenou médii (kdo je asi tak ovládá?) 50 let po válce? Mmch, nešlo o zmíněné zlato, ale o vklady německých Židů, příp. velkých nacistů, které si už nikdy nikdo nevyzvedl.

Vy jste, pane autore, skutečně velmi nebezpečný člověk, v čem se vlastně od těch nacistů lišíte? Pokud vím, platí u nás pořád paragrafy o šíření nenávisti - v tomto případě vůči sousednímu národu.

0 0
možnosti
Í

í-mejlka

7. 3. 2012 13:32
Re: O lásce

Možná se odpoutaly od nenávisti (a to je od vás dobře zvolené slovo! byla to opravdová nenávist!) k Německu, aby se mohly věnovat národnostním hrátkám na svém vlastním území. Rozdělení Československa? A což tu nejsou Vlámové a Valoni? Nemluví se ve Skotsku stále častěji o samostatnosti? Nebyly tu tendence severu Itálie trhnout se od jižních oblastí? Nejsou snad stále ještě části Francie, kde, když označíte místní původní obyvatele za Francouze, hrozí vám přinejmenším silná nelibost? Nekřičí snad Moskva, v reakci na odmítavé referndum v pobaltských státech, že všude tam, kde žije "velká skupina Rusů" by měla být ruština uředním jazykem (a pohotově do toho zahrnuli i EU)? A to vůbec nezmiňuji starodávné rituální - a krvavé - hrátky provozované v Baskicku, v Irsku - a což teprve na Balkáně!!!

Jednotná Evropa je naprostá fikce, nereálné přání a naopak se mi zdá, že násilnésjednocování vyvolává stále větší rozpory mezi některými členy.

2 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1451x
učitel matematiky, fyziky a chemie, strana DOMOV
www.volimdomov.cz

Seznam rubrik