Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z46d12e58n20a 88K71o52č63í

10. 8. 2014 17:18

No coby ? Nic. Památník už tam stojí, tak co by ještě chtěl ? 

Pokud se to autorovi náhodou nelíbí, tak doporučuji mu, aby si vzal i se svou stranou úvěr a veškeré budovy a pozemky si zakoupil. Pak tam může pietně truchlit.!!

0 0
možnosti

Paní Kočí, Vy jste opravdu mimořádně chytrá. Kdo pořád křičí o mezinárodní ostudě v Letech? Pan Schwarzenberg. Prostě chce, aby stát za VAŠE peníze zhodnotil JEHO pozemky, copak to nechápete?

0 0
možnosti

Zase stejná písnička - z cizího se to rozdává snadno a nejlépe. Stojí tam vepřín - a co? Rozhodně je to smysluplnější stavba než kasárna nebo raketové silo. Památník může klidně stát vedle či jinde.

3 0
možnosti

No, umíte pěkně naplánovat, kdo by měl co zaplatit, ale jaksi mi chybí zdůvodnění, proč. Proč by měli majitelé okolních pozemků platit odstranění vepřína, který tam už stojí od roku 1970? Oni soudruzi nevěděli, že tam za války byl nějaký tábor? Vždyť stavěli památníky a věšeli vzpomínkové cedule všude možně! Tak proč ne i tam?

Víte, pane učiteli, jak složité je najít v naší hustě osídlené krajině místo na postavení velkovýkrmny prasat? To bylo složité už v tom roce 1970, věřte mi, pracovala jsem v té době v Agroprojektu a tak o tom něco vím. A to se s tím bolševik moc nepáral!

Možná by stálo za zamyšlení, zda se neinspirovat našimi spoluobčany židovské víry, kteří jména obětí holokaustu napsali na zdi synagogy a jejich památku uctívají každoročně tam. Také vzpomínka, vyjádřená speciálními dlažebními kostkami před domy, kde žili zabití Židé, je nenápadná a nikoho neomezuje, nikdo se nepohoršuje nad jejím umístěním na frekventovaném chodníku! Jenže to by nebylo tak úderně použitelné k dehonestaci politických protivníků v předvolebním čase.

3 0
možnosti

Milá paní Vavrochová. Vy jste to zřejmě nepochopila. Kdo nejvíce křičí, že prasečák v letech je mezinárodní ostuda? Německá vláda a u nás například právě pan Schwarzenberg. A proč? Protože chce, aby vláda za naše peníze zhodnotila jeho pozemky. Tak dobrá, ale v tom případě nechť začne jednat s německou vládou, protože o vybudování tábora v Letech rozhodla okupační německá moc. A je tedy logické, že největší vina za utrpení Romů padá na jejich hlavu. ... :-)

1 0
možnosti

Možná by mohla přispět z restitucí také katolická církev, která jako celek s fašisty spolupracovala.

0 4
možnosti

J92i47ř96í 65V58a67c46a

9. 8. 2014 22:01

Památník Palacha je taky kousek vedle na zdi a ne přímo uprostřed chodníku, kde se upálil. Mě to přijde normální.

3 0
možnosti
Foto

nic, nechat všechno, jak je.

Ti, co tam jdou z piety, těm nic nevadí a pro ty, kteří tam chodí, jenom když tam jsou kamery, tak ti zase uvítají možnost se zviditelnit.

5 0
možnosti

Je to v pohodě, dřív to byl koncentrák pro lidi, dnes to je koncentrák pro prasata. Pro mě za mě ať si klidně postaví v Osvětimi jatka.

0 1
možnosti
Foto

Takových táborů byla řada. Proto je třeba zmapovat, kde všude se nacházely a i tam zbudovat památníky a pokud na tom místě něco stojí, tak to bezpodmínečně zbořit a majitelům vyplatit odškodné. Pokud jsou pozemky soukromé odkoupit je do majetku státu za cenu minimálně 10000 Kč/m2.

8 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1451x
učitel matematiky, fyziky a chemie, strana DOMOV
www.volimdomov.cz

Seznam rubrik